Construcció de nous paradigmes locals lliures de racisme

El nostre projecte

Actualment, més de 79,5 milions de persones són desplaçades forçosament. La persecució, els conflictes armats, la violència generalitzada o les vulneracions dels drets humans són les principals causes que obliguen a una persona a fugir del seu lloc d’origen i a emprendre la seva ruta migratòria.

Des de Creu Roja Catalunya impulsem el projecte ‘’Construccions de nous paradigmes locals lliures de racisme’’ amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració dels Casals de Barri. És un projecte de sensibilització, formació i incidència amb la ciutadania de Barcelona que participa als casals de barri de la ciutat. L’objectiu és promoure la igualtat d’oportunitats i el respecte de les persones migrades i refugiades a les societats d’acollida, contribuint d’aquesta manera a la garantia de la protecció internacional i els drets que se’n deriven.

El projecte té tres línies d’actuació:

1

Formació i sensibilització sobre les causes i les conseqüències del desplaçament forçat per a poder qüestionar idees preconcebudes, creences i arguments i desmuntar estereotips i mites falsos.

2

Experiència vivencial als casals de barri a través del Banc de les Migracions per poder aproximar-nos a la realitat d’un camp de persones refugiades.

3

Recull de propostes i iniciatives en l’apartat “Participa” per tal d’aplegar idees que afavoreixin a la integració de les persones migrades i refugiades.

Entre tots i totes, ens movem per promoure un canvi d’actituds i defensar els drets de les persones migrades i refugiades.

Principals fluxos migratoris en el món

slider image

Informe 2019. Les persones refugiades a Espanya i Europa. RESUM EXECUTIU. (2019)

Vols més informació?

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona: