Per què les ulleres de realitat virtual?

Què és la realitat virtual?

La realitat virtual (RV) és la representació de les coses a través de mitjans electrònics. Es duu a terme mitjançant una simulació per ordinador que aconsegueix fer la sensació que allò representat és real i en la que sovint es pot interaccionar amb elements que envolten l’usuari. Les tecnologies de RV estan permetent avenços importants en activitats com l’automatització del disseny, l’entrenament, la formació, la simulació i visualització de dades científiques, en sectors tan diversos com l’automoció, la medicina i la indústria espacial.

La RV s’està convertint en una eina fonamental. A les empreses, escoles i universitats, centres d’investigació, etc, ja s’usen programes i aplicacions que utilitzen imatges de síntesi. A més a més, la indústria de l’entreteniment informàtic (els populars videojocs) és una de les que més creix actualment.

Per què hem optat per aquesta en aquest projecte?

Tot i que la RV té moltes possibilitats, nosaltres hem optat per les ulleres virtuals, acompanyades d’un vídeo gravat en 3D per la Creu Roja de Dinamarca al camp de refugiats del Líban. Amb les ulleres i el vídeo la sensació d’estar en primera persona allà i viure el que realment és un camp de refugiats es sent quasi real. Aquesta activitat ens ajuda a empatitzar amb una situació que probablement mai haurem de viure, a més de valorar més el que tenim i la possibilitat de viure prop de la gent a qui estimem.

Com l’utilitzem?

En aquesta activitat et trobaràs amb un banc roig i un mural on explica l’activitat. Una vegada assegut o asseguda al banc et posarem les ulleres i podràs sentir el que és estar a un camp de refugiats. Esperem que sigui una experiència única i dura, però satisfactòria.

Us esperem!